Long time no see…

Det var länge sedan vi uppdaterade med reflektioner, tips och vad vi håller på med. Det finns bara en anledning. Vi är mitt uppe i en oerhört intensiv period där vi behöver navigera mellan olika delar i uppdrag vi har.

Just nu har vi två större uppdrag förutom att vi också kör våra utvecklande NLP Business Practitioner utbildningar.

Read More

Starta med frågor

Här kommer några tips på frågor som kan hjälpa er att utvecklas som team och skapa en medvetenhet. De är tagna ur frågekorten för “Medarbetare”. De kan användas i kombination med varandra eller bara som egna övningar. Dessa frågor kan användas i alla team även i olika ledningsteam.

Read More

Mjukstart eller… rivstart?!

 

Jag vet inte hur det är för dig, men vid den här tiden, just vid semesterns slut, så brukar jag överösas av alla möjliga råd och tips om hur jag ska mjukstarta och behålla semesterkänslan.

Men tänk om det inte går. Tänk om det faktiskt är så att mitt jobb kräver att jag är på tå och rivstartar från första dagen efter semestern?

Och går det att vända på det? Går det att tänka att den där rivstarten faktiskt är något bra?

Read More

Det var länge sedan…

… vi gjorde några uppdateringar.

Vad har vi hittat på i vår?

Det händer mycket hos oss och vi har flera saker igång: coaching, rådgivning, NLP-utbildningar som ligger i FlowPartners regi som handlar om kommunikation och ledarskap och det fantastiskt roliga uppdraget för Jönköping Energi som har pågått sedan 2017.

En organisation som vill blir alltmer av en lärande organisation och som vill förenkla och utveckla mål, kommunikation, uppföljning och feedback. Det är ju det som är vår hemmaarena.

Read More

Uppföljning, uppföljning, uppföljning

 

Börja INGET förrän du vet hur du ska följa upp hur det går.

 

Det är så lätt att engagerat kasta sig över och börja något utan att först ha gjort fullständigt klart för sig , hur kommer jag att veta hur jag ligger till?

Read More

Varför slösa tid på dialog?!

 

Tempot är högt, kalendern är full, mötena avlöser varandra, ibland finns det ingen tid att ens ta sig från det ena mötet till det andra… Det är som om att vi tror oss leva i en “StarTrek”-värld där vi kan “beama” oss från ett ställe till det andra.

 

Men hur viktigt är egentligen alla dessa “måste”-möten? Hur mycket värde skapas egentligen av all denna tid?

Read More