Mjukstart eller… rivstart?!

 

Jag vet inte hur det är för dig, men vid den här tiden, just vid semesterns slut, så brukar jag överösas av alla möjliga råd och tips om hur jag ska mjukstarta och behålla semesterkänslan.

Men tänk om det inte går. Tänk om det faktiskt är så att mitt jobb kräver att jag är på tå och rivstartar från första dagen efter semestern?

Och går det att vända på det? Går det att tänka att den där rivstarten faktiskt är något bra?

 

Ja, vi tänker det. För vad är det som skapar motivation?

 

Om man gör något komplext väldigt enkelt, så handlar det om att känna att jag har kontroll över min situation, att jag kan välja och helst av allt att mina val är kopplade till något jag känner är viktigt. Och om man vill göra det lätt för sig så kan känslan av kontroll snabbt infinna sig när man börjar fatta beslut, både i det lilla och i det stora.

 

Så om det nu är fullt upp från dag 1, börja med att fatta beslut som

 

  • Vad är viktigast?
  • Vad ska prioriteras bort?
  • När ska jag boka in tid för reflektion?
  • När ska vi fira resultaten rivstarten skapade?

 

Effekten av de fattade besluten kommer både vara ökad motivation och driv. Rivstarter kan vara bra, de kan tvinga oss till att börja fatta beslut!

 

Och för egen del, ja, det blir en rivstart😊

 

Vill du veta mer om hur du skapar motivation och når högt uppsatta målsättningar tillsammans med ditt team, hör av dig till oss på info@leantledarskap.seså bokar vi gärna in ett möte.