I HANDLING

När andra beskriver vad, visar vi hur.

Hur gör man när man är närvarande? För många är det solklart, men för andra är det inte riktigt lika klart.

Hur gör man när man ger feedback? Alla feedbackmodeller till all ära, men i slutändan handlar det ändå om att den ska landa. Och hur vet man att det har landat?

Det vet man om man är närvarande och ser andra saker som man inte tidigare har sett, hör andra saker som man inte tidigare har hört. För det krävs kunskap och träning.

Coaching är ju jättebra. Ställa frågor och så. Men varför coachar vi? Vad är det egentligen och finns det ”rätta frågor”? Det handlar om att förhålla sig till sig själv och sitt ledarskap och att genom frågor skapa träning, för hur ska du annars komma in i en lärande arena?

Att ledaren behöver vara i balans för att göra ett ännu bättre jobb, det är nog alla ganska överens om. Men HUR gör man det? Går det att med små medel komma dit? Vad gör man med alla andra som inte är i balans? Ja, då kommer vi in på språket.

Det spelar ingen roll ”VAD” du säger, det är ”HUR” du säger det, har du säkert hört. Vi håller inte med. ”VAD” du säger spelar stor roll och ”HUR” du säger det är minst lika viktigt. Du får träna på hur du använder ditt språk.