Uppföljning, uppföljning, uppföljning

 

Börja INGET förrän du vet hur du ska följa upp hur det går.

 

Det är så lätt att engagerat kasta sig över och börja något utan att först ha gjort fullständigt klart för sig , hur kommer jag att veta hur jag ligger till?

Read More

Varför slösa tid på dialog?!

 

Tempot är högt, kalendern är full, mötena avlöser varandra, ibland finns det ingen tid att ens ta sig från det ena mötet till det andra… Det är som om att vi tror oss leva i en ”StarTrek”-värld där vi kan ”beama” oss från ett ställe till det andra.

 

Men hur viktigt är egentligen alla dessa ”måste”-möten? Hur mycket värde skapas egentligen av all denna tid?

 

Tänk om det är när vi vågar stanna upp, reflektera, tänka tillsammans och samtala om det som är viktigt som vi skapar bestående värde?

 

Dialogen är ett sätt att tänka tillsammans, ta vara på varandras kompetenser och driv genom att involvera oss i samtal, ofta om det som gör skillnad. I dialogen får vi träna oss på att lyssna, stanna upp och reflektera, lära av varandra och öppna oss för förändring. Att skapa sig den utvecklande vanan av att föra dialog kan vara den främsta konkurrensfördelen i en allt mer föränderlig värd där allt mer handlar om att ta tillvara på allas potential och dessutom utveckla den för att ständigt kunna förnya och ligga steget före konkurrenterna.

 

Vi vill göra det lätt och enkel att göra dialogen till en utvecklande vana i alla verksamheter. Därför har vi tagit fram frågekort för dialog som kan användas för att skapa dialog i ditt team, på din avdelning eller i hela verksamheten. Frågorna riktar sig både till ledare som tillsammans vill utveckla sitt ledarskap och till medarbetarna, som vi alla är, för att utveckla medarbetarskapet.

 

Frågekorten beställer du lättast på Adlibris:

http://www.adlibris.com/se/sok?q=leant+ledarskap

Vi har blivit med ISBN nummer!

Det är så himla roligt och spännande med våra kort för dialog. Inte nog med ett ISBN nummer utan två nummer, ett för varje box. Och dessutom kommer du att kunna köpa dina egna frågekort för dialog genom Adlibris och kan du tänka dig att kungliga biblioteket var involverade i detta?

Read More

Glad sommar!

 

Kanske har de redan infunnit sig eller så väntar snart långa sköna dagar av att bara vara?

 

Har du kanske redan en hög med böcker som bara väntar på att läsas nu när tiden finns eller får vi bjuda på ett boktips?

Read More

Nu är frågekorten iväg!

Efter mycket möda och stort kärt besvär så har vi nu lagt sista knapptryckningen på frågekorten som ska vara ett stöd i organisationernas utvecklingsarbete till att alltmer gå in i den lärande organisationen.

När vi, genom åren, haft samtal med ledare, ledningsgrupper och HR avdelningar så har det ofta framkommit att man behöver stöd i organisationen efter det att konsulterna/coacherna lämnat. Vilka frågeställningar ska vi arbeta med nu och hur gör vi?

Read More

Train the Trainer

”Förmågan att få medarbetarna att tänka tillsammans kanske är din enda hållbara konkurrensfördel.”

Peter M Senge

 

Men, hur tänker man tillsammans?

Read More

Release Party

Välkommen till vårt release party av ”100 frågekort för ledare” och ”100 frågekort för medarbetare” med bubbel och föreläsning om den lärande organisationen.

Read More
Sida 1 av 41234